Vores hunde

Pumpkin (Pihla vom schwarzen See):

Pumpkin er vores første Elo og avlstæve. Hun er født i 2015 og har bestået avlsprøven i 2017 med helt fantastiske bedømmelser. Pumpkin er en mønsterelev, en tæve som altid prøver at gøre alt rigtig således, at man aldrig behøver at hæve stemmen. Naboens kat, kaniner og lignenede fremkalder måske spidsede ører men aldrig en sprint. Til gengæld elsker hun at jage efter en bold. Hun nyder en svømmetur, og er altid med på en cykel- eller vandre tur, men kan uden problemer sove flere dage i træk hvis der ikke er tid til de hele store aktioner.

Over for vores søn og hans venner er hun altid venlig og legesyg uden at blive vildt. Godmodig tåler hun at blive kælet med, kysset, krammet og klædt ud. Overfor fremmede børn og små børn kan vi observere sammen adfærd. Overfor voksne er hun venlig uden at trænge sig på. Møder man folk på gåturen går hun bare lige forbi dem med mindre de gerne vil snakke med hende. Så hilser hun selvfølgelig høfligt på og giver dem lov til at ae hende.

Overfor andre hunde, tæver såvel som hanhunde er hun altid venlig og høflig. Vi har aldrig oplevet hende aggressiv, dog kan hun finde på at “forklare” andre hunde som bare styrter løs på hende at det ikke er moden at opføre sig på.

Selv om hun gør så godt som aldrig, giver hun os højlyd besked, hvis en fremmede (som vores vinduespudser) kommer ind i haven uden at har ringet på døren og blev inviteret indenfor.

Mens jeg skriver dette føler jeg mig igen bekræftet i, at denne fantastiske hund har fået sådan et godt resultat ved avlsprøven, da hun stort set forener alle avlsmål af en Elo.

Qadira vom schwarzen See:

Qadira er Pumpkins halvsøster (samme mor). Hun er født i 2016 og er vores 2. Elo efter vi måtte alt for tidlig sige farvel til vores Border Collie.

Hun er familiens klovn. Altid i godt humør, altid klar på en leg i haven, en cykeltur eller lignende og med en del mere energi end hendes halvsøster.

Men lige som hendes søster er hun ufattelig tålmodig med børnene og elsker at lege med, for eksempel at være patient når der leges dyrlæge.

Hun elsker alle mennesker og hunde men udviser ikke altid samme tilbageholdende høflighed som Pumpkin. Men det er jo også en svær opgave at være rolig og behersket når man er så glad over at møde nogen. Dog hopper hun aldrig op ad folk og har aldrig udvist aggressivitet over for andre hunde uanset hvilket køn de er, eller om de måske kommer med et udfald mod hende.

Qadira har en smule jagtdistinkt, som dog er til at kontrollere.

Lige som Pumpkin gør hun ikke, men er vagtsom og giver os med det samme besked når der er noget anderledes end det plejer.

Sammenfattende har vi to fantastiske hunde, som vi kan tage med hen alle steder og som alle kan lide. Det er meget afslappende.